Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία εκδήλωσης 29/01/2023

Χώρος εκδήλωσης... Πνευματικό Κέντρο, Εν. Χριστού, Κάλυμνος

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι» συνδιοργάνωσε με το Ινστιτούτο «π2 – Πρόοδος στην Πράξη» εκδήλωση – συζήτηση την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00, στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Αναδρομή, Προκλήσεις, Κίνδυνοι, Προοπτικές».

Οι καλεσμένοι που συμμετείχαν ήταν οι:

  • Ευάγγελος Αποστολάκης, εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Π.Ν., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.
  • Κωνσταντίνος Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, Αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας.

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος – ιστορικός κ. Πιέρρος Τζανετάκος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Πιζάνιας, ο οποίος ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την αποδοχή της πρόσκλησης και τον κ. Παναγιώτη Καλαντζή για την πρωτοβουλία και τη συνδιοργάνωση. Στη συνέχεια παρουσίασε σύντομα βιογραφικά των τεσσάρων συμμετεχόντων και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Δημήτριο Διακομιχάλη και τον επικεφαλής του Ινστιτούτου «Πρόοδος στην Πράξη» κ. Παναγιώτη Καλαντζή.

Ο συντονιστής της συζήτησης κ. Τζανετάκος, μετά από μία σύντομη εισαγωγή στην οποία έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης, έδωσε κατά σειρά τον λόγο στον Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη και τους καθηγητές κ.κ. Κωνσταντίνο Υφαντή και Κωνσταντίνο Φίλη. Οι συμμετέχοντες μέσα από σύντομες αλλά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ενημέρωσαν το πολυπληθές κοινό. Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο μέσα από αρκετές ερωτήσεις και απαντήσεις. Παρά το γεγονός ότι η διάρκεια της εκδήλωσης ξεπέρασε τις τρεις ώρες, το ενδιαφέρον των παρισταμένων ήταν αμείωτο και η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. όπου ευχαρίστησε ξανά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι με ψύχραιμο και τεκμηριωμένο λόγο πληροφόρησαν το κοινό για την επικρατούσα κατάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Εκ μέρους του Δ.Σ. προσφέρθηκαν οι τελευταίες εκδόσεις του Αναγνωστηρίου και ένα φυσικό σφουγγάρι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Διακομιχάλης, ο Διοικητής του 5/42 Σ.Ε. Συνταγματάρχης κ. Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής της 8ης ΠΕ.ΔΙ. Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Παντελής Χαμέτης, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Κασσάρας, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Διοικητής του Γενικού Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Νικόλαος Φανιός, οι επίτιμοι πρόεδροι του Αναγνωστηρίου κ.κ. Γιάννης Πατέλλης, Κυριάκος Χατζηδάκης και Παναγιώτης Γιαμαίος και πλήθος κόσμου.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.