Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία εκδήλωσης 25/01/2020

Χώρος εκδήλωσης... Πνευματικό Κέντρο, Εν. Χριστού, Κάλυμνος

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 25ης Ιανουαρίου 2020, στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου η προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού ενδιαφέροντος, με ομιλητές κορυφαίους διεθνολόγους- αναλυτές και εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφους. Στο πάνελ βρέθηκαν οι κ.: Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του τομέα Ρωσίας-Ευρασίας και ΝΑ Ευρώπης, Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και πολυγραφότατος συγγραφέας βιβλίων που αφορούν ως επί το πλείστον στις διεθνείς σχέσεις και Παύλος Τσίμας, γνωστός καταξιωμένος δημοσιογράφος.

Το θέμα που πραγματεύτηκαν ήταν: « ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ».

Η τετράδα των εξαιρετικών ομιλητών ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Αναγνωστηρίου μας με διαμεσολαβητή τον συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Καλαντζή.

Ήταν ένα σπάνιο γεγονός για το νησί μας, δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν ταυτόχρονα σ΄ένα ακριτικό νησί σαν το δικό μας και στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες του επιστημονικού-πολιτικού και δημοσιογραφικού εκτοπίσματος αυτών των ανθρώπων.

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Τα καθίσματα δεν έφτασαν και υπήρχαν όρθιοι και έξω απ’ αυτήν. Το ενδιαφέρον του κοινού, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν στα ύψη για δύο λόγους: Και εξαιτίας του περιεχομένου της συζήτησης αλλά και λόγω της …ποιότητας των ομιλητών. Η συζήτηση κράτησε τρεις ώρες χωρίς να παρουσιαστούν σημάδια κοπώσεως των παρισταμένων.

Στην εκδήλωση παρέστη η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού της Περιφέρειάς μας ΚΕΚ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κ. Βάνα Μανωλάκη.

Ευχαριστούμε δημόσια για άλλη μια φορά τους χορηγούς μας:

Μιχαήλ Αντ. Ψαρομπά, «ΝΙSOGAS», Σεμίραμι Ψαρομπά, αντιδήμαρχο και μητέρα των υιών της εταιρείας «ΑΡΓΩ Α.Ε.», το Δήμο Καλυμνίων και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή για τη στήριξη του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στο πλαίσιο του έργου: Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου και τον κ. Μανώλη Μακρυλλό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: Ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος μετά του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Αμφιλόχιου Σακαλλέρου, σύσσωμη η ηγεσία της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, εκπρόσωπος του Διοικητή του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων-Δελβινάκι, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη μας και πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε στην αρχή τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε, επίσης, τους χορηγούς αλλά και το ακροατήριο για την αθρόα προσέλευσή του.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους κ.κ.: Έπαρχο Μ. Μουσελλή, Δήμαρχο Δ. Διακομιχάλη και Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Β. Μανωλάκη.

Οι υψηλοί επισκέπτες μας μείνανε στο νησί και την επομένη (Κυριακή 26η τρέχοντος) και απολαύσανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει η Κάλυμνος. Προσκύνημα στον Άγιο Σάββα, επισκέψεις σε Μουσεία, γύρος του νησιού, ζεστή φιλοξενία. Γι΄αυτό φύγανε με τις καλύτερες εντυπώσεις, διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα ξανάρθουν το καλοκαίρι για διακοπές.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.