Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία εκδήλωσης 20/05/2023 8:00 μμ - 9:00 μμ

Χώρος εκδήλωσης... Πνευματικό Κέντρο, Εν. Χριστού, Κάλυμνος

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι» πραγματοποίησε το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ. την εκδήλωση βράβευσης των μαθητριών και των μαθητών που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής. Η εκδήλωση έγινε στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, το οποίο ήταν κατάμεστο από μαθητές, εκπαιδευτικούς και συγγενείς των παιδιών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου, κ. Παναγιώτης Πιζάνιας, ο οποίος σημείωσε πως ο διαγωνισμός ζωγραφικής συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων για τη συνεργασία και τα παιδιά για την μεγάλη συμμετοχή. Ο αθλοθέτης του διαγωνισμού υπήρξε ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Ζαχαρίας Μαραγκός, ο οποίος υπήρξε και χορηγός του για πολλά χρόνια. Το Αναγνωστήριο ανταποκρινόμενο στη μεγάλη αποδοχή του από τον μαθητόκοσμο του νησιού, τον καθιέρωσε ως ετήσιο. Καταλήγοντας, τόνισε πως τόσο οι διαγωνισμοί και οι εκδηλώσεις, όσο και η επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης, την οποία φιλοδοξεί το Αναγνωστήριο να επιτύχει εντός του 2024, πραγματοποιούνται πρωτίστως για τα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Το θέμα του διαγωνισμού φέτος ήταν οι σχολικές αναμνήσεις και τα παιδιά κατέθεσαν υπέροχες δημιουργίες. Βραβεύτηκαν συνολικά 75 παιδιά, 25 με βραβεία και 50 με επαίνους. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν από το Αναγνωστήριο τρεις εκδόσεις: ο ΚΓ΄ τόμος των Καλυμνιακών Χρονικών, το βιβλίο του κ. Γιάννη Πατέλλη «Συγκοινωνίες και Επικοινωνίες στην Κάλυμνο του Χθες» και το βιβλίο του αρχαιολόγου και μέλους του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Κουτελλά «Ο Ιερός ενοριακός ναός του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Καλύμνου». Επιπλέον, σε όσα παιδιά απέσπασαν κάποιο από τα βραβεία δόθηκε και από ένα βιβλίο της αείμνηστης Νίκης Μπιλλήρη με καλύμνικα παραμύθια.

Πριν τις απονομές ο πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου, τον Διευθυντή του κ. Αντώνιο Αλαχούζο και τον εκπαιδευτικό κ. Ηλία Δουρόπουλο για την σχεδίαση και εκτύπωση των βραβείων, των επαίνων και των αναμνηστικών των παιδιών. Επίσης, ευχαρίστησε το Σχολικό Κέντρο των Γιώργου και Γιάννη Αχλαδιώτη για την προσφορά των υλικών του διαγωνισμού.

Ήταν μία εκδήλωση αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του διαγωνισμού, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπου κυριάρχησαν τα χαμόγελα, η ευχάριστη ατμόσφαιρα και έκλεισε με μία αναμνηστική φωτογραφία με όλα τα παιδιά που βραβεύτηκαν.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.