Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία εκδήλωσης 29/01/2020

Χώρος εκδήλωσης... Πνευματικό Κέντρο, Εν. Χριστού, Κάλυμνος

Το βράδυ της Τετάρτης της 29ης Ιανουαρίου 2020, το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» τίμησε το Σωματείο Υποτροφιών «ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ» και την πρώην πρόεδρό του και σήμερα επίτιμη κ. Πολύμνια Θεοδωρίδου-Μαμή.

Προηγήθηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό ο Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών. Ο επιβλητικός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού γέμισε από εκπαιδευτικούς και των δύο Βαθμίδων, που ανταποκρίθηκαν στις ονομαστικές προσκλήσεις που έλαβαν από το Αναγνωστήριο.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου. Όλο το εκκλησίασμα και όχι μόνο αυτό έδωσε το παρόν σε μια πολύ σεμνή και, παράλληλα, συγκινητική τελετή.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος για τη βράβευση αυτή. Τεκμηρίωσε τους λόγους αυτής της απόφασης, κάνοντας μνεία της ιστορίας, και της προσφοράς του Σωματείου στην καλυμνιακή κοινωνία. Υπογράμμισε το πλαίσιο αρχών, μέσα στο οποίο κινήθηκε και έδρασε το φιλανθρωπικό αυτό Σωματείο, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, στηρίζοντας εκατοντάδες άπορους φοιτητές στις σπουδές τους.

Έπλεξε το εγκώμιο της ιδρύτριας και πρωτεργάτριας του παραπάνω Σωματείου, απαριθμώντας τις αρετές της κ. Πολύμνιας Θεοδωρίδου Μαμή, που υπήρξαν η κινητήρια δύναμη και ο οδοδείκτης στις αποφάσεις και στις ενέργειές της. Υπερτόνισε τη δικαιοσύνη, τη σεμνότητα, τη διακριτικότητα και την αγάπη της στα παιδιά και στις χειμαζόμενες οικογένειές τους.

Εκείνη, στην αντιφώνησή της, συγκινημένη, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου για την απόφασή του αυτή. Το ίδιο και η σημερινή πρόεδρος του Σωματείου, η κ. Έλενα Καλικατζάρου, περιβαλλόμενη από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία του Σωματείου, ευχαριστώντας κι εκείνη τις «ΜΟΥΣΕΣ» για την τιμητική αυτή διάκριση.

Η εκδήλωση έκλεισε με ζεστά ροφήματα που πρόσφερε το Αναγνωστήριο στους παρισταμένους.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.