Τα νέα μας|

Την έκθεση φωτογραφίας για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό, που στήθηκε από το «ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ» στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, επισκέφτηκαν οι στρατευμένοι της Μονάδας Στρατού που εδρεύει στο νησί μας, το μεσημέρι του Σαββάτου, 11/03/2017.

Αυτή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Συνταγματάρχη μας, του κ. Νικολάου Καζαντζή και τη συμβολή του λοχαγού κ. Γεράσιμου Παπαδάτου, που συνόδεψε τους άντρες της Μονάδας.

Τους οπλίτες μας ξενάγησαν οι διοργανωτές αυτής της έκθεσης, κ. Μιχάλης Κυράννης και κ. Νικόλας Κουτελλάς. Οι οπλίτες παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την Έκθεση, που περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες. Άκουσαν με θρησκευτική ευλάβεια και στρατιωτική πειθαρχία τους …ξεναγούς κι έκαναν στο τέλος σχετικές ερωτήσεις.

Στο τέλος, οι στρατευμένοι κάθισαν στα καθίσματα της αίθουσας του ισογείου, όπου ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, κ. Παναγιώτης Γιαμαίος, τους καλωσόρισε και τους μίλησε για την ιστορία του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» (1904 – 2017). Έκανε και σύντομη αναφορά στο ιστορικό, στο θρυλικό Σύνταγμα Ευζώνων του Μαύρου Καβαλάρη (Νικολάου Πλαστήρα) και στα ηρωικά κατορθώματά του, κατά τις επιχειρήσεις στο Μικρασιατικό μέτωπο, τονίζοντάς τους ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν σ’ αυτή την ιστορική Μονάδα.

Ήταν, πράγματι, ένα ωριαίο, περίπου, μάθημα τοπικής ιστορίας, που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να δουν, να ακούσουν και να μάθουν λίγα πράγματα για την ιστορία του τόπου στον οποίο έτυχε να υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.