Τα νέα μας|

Στην Κάλυμνο και στο γραφείο του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι», στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 συνήλθε το Διοικητικό του Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Παναγιώτη Πιζάνια.

Μοναδικό θέμα της έκτακτης σύγκλησης ήταν η είδηση του θανάτου της αγαπητής Ειρήνης Κοκκίνου, γλύπτριας και ζωγράφου, κόρης του αείμνηστου γλύπτη και επιχειρηματία Μιχαήλ Κόκκινου.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασίσθηκε να συνταχθεί το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «Αι Μούσαι», το οποίο συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ε.έ., εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο της αγαπητής Ειρήνης Κοκκίνου. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. έλαβαν κατά σειρά τον λόγο και εξήραν την προσωπικότητα της εκλιπούσης για την ευγένεια, το ήθος και τη μεγάλη προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας. Με σπουδές στις Σχολές Καλών Τεχνών Βρυξελλών, Λονδίνου και Αθηνών, υπήρξε σπουδαία γλύπτρια με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Με το καλλιτεχνικό της έργο τίμησε τον τόπο καταγωγής της, την Κάλυμνο, η οποία υπήρξε και η πηγή έμπνευσης για πολλά έργα της. Άφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της με τα έργα της που κοσμούν το νησί μας.

Κατόπιν το Δ.Σ. αποφάσισε:

  • Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης.
  • Να καταθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό σωματείο της Καλύμνου, αντί στεφάνου.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Σωματείου.

Ας είναι η μνήμη της αιωνία.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.